Colegiul National
„Costache Negri”

Galati

Seară de basm
    „Seară de basm” a fost activitatea „magică” pe care am desfășurat-o miercuri, 31 octombrie 2012, în cadrul campaniei de promovare a lecturii „Ai dreptul să visezi! Trăiește bucuria de a citi!”, dar și în cadrul manifestării-concurs „Halloween Fest”, organizată de Consiliul elevilor CNCN.   
     Felicitări tuturor participanților!
     Copiii au creat și prezentat costume și roluri originale prin care au arătat că sunt buni prieteni ai lecturii, că știu să „trăiască bucuria de a citi”. Au demonstrat că nu degeaba  am ales ca mesajul eminescian să fie prezent pe prima filă a caietelor noastre „Citește! Numai citind creierul tău va deveni un laborator de idei și imagini”.

prof. înv. primar Rodica Ștefănică
Revista școlară – fereastră către celălalt

    Pentru a cinsti Ziua Educației (5 octombrie) ne-am adunat cu mic, cu mare, gimnaziști și, în mod special, liceeni, la Biblioteca „V. A. Urechia”.

     Într-o sală spațioasă, în care prezența lui Mihai Eminescu era benefică, am discutat pe tema „Revista școlară -fereastră către celălalt”.Prezența coordonatorilor și a jurnalistei de la „Viața liberă”, doamna Maria Stanciu, ne-a determinat pe noi, micii reporteri, să avem o altă viziune asupra modului în care trebuie să redactăm și să promovăm o publicație școlară.

    Profesorii coordonatori au prezentat revistele, subliniind contribuția elevilor la realizarea lor. Multitudinea subiectelor abordate de colegii noștri, ne-a furnizat idei noi care vor putea fi dezvoltate în numărul viitor al „Liceenilor în dungi”.

      În încheierea activității, noi, „reporterii în devenire”, am fost răsplătiți de doamna Letiția Buruiană, director adjunct al bibliotecii, cu diplome pentru rezistența în timp și respectul nostru față de cuvânt.

      Atmosfera a fost plăcută, distinsă, iar întâlnirea ne-a motivat și ne-a trezit interesul pentru a continua munca începută cu trei ani în urmă.

Ilincuța si Raluca
Consiliul elevilor - raport de activitate, 2011-2012

Andreea-Cosmina Ciobanu

The Golden Quill Contest

               Concursul de creatie in limba engleza este coordonat de profesor Sirbu Corina-Alice in colaborare cu profesor Radu Anca Madalina si  profesor Cuzi Mihaela. Concursul  a avut in anul scolar 20111-2012 doua etape.

             Prima etapa, desfasurata in Saptamana Altfel, s-a numit Stories in English. Elevii au scris povesti in limba engleza pornind de la o tema data si respectand o limita de cuvinte. In concurs s-au inscris elevi de la clasele a VIII-a – a XI-a. S-au obtinut urmatoarele premii:

          clasa a VIII-a:

 • Premiul I: Buruiana Gabriela (8B)
 • Premiul al II-lea : Buleandra Alexandra (8B)
 • Premiul al III-lea: Cotos Ioana (8B)        

         clasa a IX-a :

 • Premiul I: Cranganu Cristina (9E)
 • Premiul al II-lea: Gurau Irina (9e)
 • Premiul al III-lea: Staicu Valentin (9E), Chitic Diana (9E)

         Clasa a X-a:

 • Premiul I: Serban Laurentia (10E), Crivoi Daniela (10E), Crisan Andrei (10I), Voiculescu Bogdan (10I)
 • Premiul al II-lea: Matoianu Georgiana (10E)
 • Premiul al III-lea: Nanu Violeta (10E)

          Clasa a XI-a:

 • Premiul I: Dima Ionut (11I)
 • Premiul al II-lea: Balan Irina (11E)
 • Premiul al III-lea: Bardas Maria( 11I), Mihui Aiana (11E)

 

           A doua etapa, desfasurata cu ocazia Zilelor Liceului, s-a numit Poems in English. Elevii de la clasele a VII-a – a XI-a  si-au demonstrat talentele creative alcatuind doua catrene pornind de la 5 cuvinte extrase pe loc. Au primit note atat pentru partea de creatie cat si pentru cea de recitare. Premiile au fost:

          Clasa a VII-a:

 • Premiul I: Crivat Octavian(7B), Ilie Sabina(7A)
 • Premiul al II-lea: Iftode Roxana(7B), Ionita Dragos (7B), Rascanu Teodora (7A)
 • Premiul al III-lea: Speianu Andreea (7B)

          Clasa a IX-a:

 • Premiul I:Cranganu Cristina (9E), Mocanu George (9C)
 • Premiul al II-lea: Pavel Claudia (9C)
 • Premiul al III-lea: Gurau Irina (9E)

         Clasa a X-a:

 • Premiul I: Banceanu Andreea (10E), Moldoveanu Iulia (10E)
 • Premiul al II-lea: Matoianu Georgiana (10E), Voiculescu Bogdan (10I)
 • Premiul al III-lea: Crisan Andrei (10I)

          Clasa a XI-a:

 • Premiul I: Balan Irina (11E), Holbanel Cosmin (11I), Mihui Aiana (11E), Tudorie Laura Teodora (11I)
 • Premiul al II-lea: Toma Oana (11I)        
 • Premiul al III-lea: Bardas Maria (11I)

Felicitari tuturor elevilor implicati in concurs! Va asteptam si la editiile urmatoare!

Spring day is Today

    Cu ocazia Zilei Tineretului (2 mai), Consiliul Județean al Elevilor împreună cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, dar și cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean a organizat concursul dedicat în totalitate tinerilor „Spring day is Today”.

    Pe măsură ce minutele se scurgeau, curtea exterioara a Palatului Copiilor și Elevilor devenea din ce în ce mai neîncăpătoare. Elevi, care mai de care mai costumați, aranjați, cu panouri bogate în informații și imagini, cu bucate fel de fel își făceau simțită prezența.   Cei peste 220 de elevi care au răspuns provocării Consiliului Județean al Elevilor s-au prezentat exemplar. Fiecare liceu participant a avut datoria de a prezenta o țară, membră a Uniunii Europene, țară extrasă în cadrul adunărilor CJE.

   Printre numeroasele standuri pregătite cu mult drag și multă muncă, standul Colegiului Național „Costache Negri” (reprezentând Bulgaria), se face remarcat prin bucatele pregătite, dar și prin ospitalitatea concurenților. Echipajul alcătuit din nouă elevi (State Georgiana, Dana Lăcustă, Petrea Alina, Strat Livia, Carp Andreea, Nechifor Angela, Mitu Andreea, Mogoș George și Ciobanu Andreea), însoțiți de domnul profesor Voiculescu Dan, a trecut cu brio toate probele juriului. Bucătăria bulgărească s-a dovedit a fi un succes, fapt demonstrat de numărul mare de participanți care nu se puteau opri în a degusta toate cele pregătite. Andreea Carp, Andreea Mitu și Angela Nechifor au stârnit aplauzele publicului  și juriului prin modalitatea deosebita de a recita imnul national al Bulgariei. Dansul traditional bulgăresc, dar și costumele tradiționale nu au putut trece neobservate. Prin dansurile bulgărești, Strat Livia, Mogoș George și Petrea Alina au făcut tot posibilul ca tradițiile acestea să fie transmise către juriu. Creativitatea, implicarea și străduința elevilor au arătat că aceștia sunt pregătiți să facă față oricărei provocări ivite!

   Andreea Ciobanu        

Omagiu lui Mihai Eminescu

 

        Elevii Colegiului Naţional  „C.Negri” au ales să sărbătorească împlinirea a 162 de ani de la naşterea lui M. Eminescu, dând glas nemuritoarelor sale versuri, interpretându-le pe linie melodică, punându-şi în valoare creativitatea şi sensibilitatea, dar şi rememorând etape importante din biografia şi din activitatea scriitorului. Recitalurile poetice susţinute de gimnaziştii din clasele a VI-a A, a VIII-a A (coord, prof. Braşoveanu Valentina) şi a V-a A (coord., prof. Tofan Onorica), la care s-au alăturat şi liceenii din clasa a X-a I (prof. Tofan Onorica), au făcut ca magia versurilor eminesciene să cuprindă sufletele tuturor celor prezenţi. De asemenea, elevii au relevat multiplele faţete ale personalităţii lui M. Eminescu, acordând o atenţie specială publicisticii (clasa a XI-a C, coord. prof Fuică Violeta), pentru ca în cele din urmă să situeze scriitorul între contemporani şi posteritate (clasele a VI-a A, a VIII-a A, coord. prof. Braşoveanu Valentina). Având ca model poezia eminesciană, talentaţii elevi din clasa a VII-a B, îndrumaţi de doamna prof. Ciobanu Cristina, au demonstrat că-şi pot exprima tezaurul de gânduri şi trăiri în creaţii lirice proprii. Liantul tuturor momentelor prezentate a fost ansamblul coral al şcolii, coordonat de prof. Puică Tincuţa. Aşadar. prin poezie, muzică, imagini, creativitate, dar şi spirit analitic, toţi participanţii au adus un omagiu lui Mihai Eminescu.  

 

Cenaclul literar-artistic „Punți peste timp”
 
 
Deschiderea a avut loc în data de 30 noiembrie 2011, printr-o serie de activitati în care muzica, dansul, literatura, artele plastice s-au îmbinat. Invitatul special al acestei manifestări a fost Theodor Parapiru.
Anul scolar 2010-2011

Manifestări culturale, cercuri, campanii:

 • Rendez-vous cu Galaţii de altădată - manifestare desfăşurată la  Universitatea "Dunărea  de Jos" Galaţi cu participarea elevilor clasei a X-a C
 • Ziua Culturii Naţionale, 14 .01.2011, manifestare desfăşurată la  Teatrul Muzical "Nae Leonard" Galaţi cu participarea elevilor clasei a IX-a C, prof. Fuica Violeta
 • Întalnire cu etnograful E. Holbana
 • Proiectul “Valori perene ale culturii populare” - documentare – elevii cl. XII-B, profesor Vasile Leonte
 • Înfiinţarea Clubului de şah “Pătrăţel”, în colaborare cu Federaţia Română de Şah, clasa a II-a, institutor Ștefănică Rodica
 • Bio-Europa - „Bogăţia Europei stă în diversitatea sa!” - campaniei de informare - clasa a III-a, institutor Trotușanu Gina

 Activități caritabile

 • Acţiuni umanitare/de voluntariat, cu participarea elevilor şi părinţilor de la clasa a II-a A, instit. Ștefănică Rodica: colectarea şi donarea unei sume, la apelul umanitar de ajutorare a fetiţei Cristea Andreea Ştefania;  donarea de îmbrăcăminte şi jucării unor copii/familii nevoiaşe; donarea unui ghiozdan cu toate rechizitele necesare clasei I unei eleve de la Şcoala 33; proiectul „Respectul nostru” – actiuni de comunicare, relaţionare, ajutorare pentru profesorii pensionari ai şcolii noastre, aflaţi în dificultate emoţională, materială, financiară;  
 • „Învaţă să dăruieşti” - Proiect caritabil  – vizită la Centrul de Plasament „Negru Vodă”, Galaţi – parteneriat cu Grădiniţa Nr. 9 - clasa a III-a, instit. Trotușanu Gina;
 • Proiecte caritabile- leagănul de copii si şcoala Drăguşeni - clasa a IV-a, institutor Ivănuș Sofia;
 • Foarte mulți dintre elevii școlii au participat și activităţi de strângere de fonduri pentru fundaţiile “Zâmbet de copil”, “Inimă de copil” şi Crucea Roşie.

Spectacole tematice

 • Serbare de Crăciun - clasa I, institutor Turosu Dorina, clasa a IV-a - institutor Ivănuș Sofia
 • „Omagiul marelui Eminescu ”- în parteneriat cu biblioteca şcolii, clasa a IV-a - institutor Ivănuș Sofia
 • Serbare de Crăciun- „Maica Domnului şi florile pământului”- prof. Kirlandi M
 • Spectaculul „Bucuria muzicală a crăciunului”- prof. Puică Tincuța
 • Omagierea poetului nepereche

Concursuri

 • Concursurile EDU CREATIV la MATEMATICĂ („Magia cifrelor”) şi LIMBA ROMÂNĂ („EDULEX”) - clasa I - instit. Bobu Daniela,
 • Concursul de ghicitori „Ghici, ghicitoarea mea” - clasa I - instit. Bobu Daniela,
 • Acord de parteneriat cu asociaţia Media Kinder în vederea organizării concursului - instit. Turosu Dorina,
 • Programul-concurs - Eco design „Cand vorbesti de plastic, fii elastic!”- realizarea de costume din materiale refolosibile - colaborare cu Colegiul Traian - noiembrie2010 - clasa a II-a B, instit. Matei Doina,
 • clasa a II-a B - participari cu rezultate bune la un concurs de religie, la concursul epistolar organizat de Posta Romana „Copacii lumii vor ajutor”, la concursul „Cangurasul Explorator”, la concursul Echi-Gal, la concursul Gazeta Matematică-Junior (eleva evidentiata Dolea Elena),
 • clasa a III-a A - participari cu rezultate deosebite la concursul Evaluare in educatie (matematica, romana), la concursul „Cangurasul Explorator”, la concursul „Laboratorul de stiinte”, la concursul de civica „Edu-Domino”,
 • clasa a III-a B - participari cu rezultate bune la concursul Evaluare in educatie (romana, matematica), la concursul „Cangurasul Explorator”,
 • clasa a IV-a A - participare cu rezultate bune la concursul „Cangurul explorator”
 • Concursul  „I. L. Caragiale” – clasa a VI-a B.

Expoziții

 • Expoziţie de fotogrofie - A. Petrea -  prof- State Melu
 • Expoziţii – „Toamna în culori” şi cu ocazia sărbătorilor de iarnă - prof. Bujeniţă Cristina

Alte activități

 • vizite la muzee (Muzeul de Istorie, Grădina Botanică),
 • vizionări de spectacole și filme,
 • realizarea și întreținerea unor site-uri ale claselor,
 • participarea la campania de stranger a materialelor reciclabile.
Camerata Juventus

          Corul mixt Camerata Juventus a fost înființat la Galați la data de 10 decembrie 1994 de către profesorii de muzică Olga Nadoleanu și Ioan Roșca prin selectarea de elevi de la Școala Normală "Costache Negri" (azi, Colegiul Național „Costache Negri”) și de la Seminarul Teologic "Sf. Ap. Andrei", găzduirea repetițiilor fiind făcută de unul dintre amfiteatrele Colegiului „C. Negri”. Membrii corului, astăzi, sunt elevi, studenți, precum și un număr restrâns de absolvenți ai unor facultăți, dornici de a promova imaginea școlii gălățene prin intermediul muzicii.

          Corala „Camerata Juventus” are un repertoriu variat, cuprinzând muzică bisericească , creație a compozitorilor români și străini, prelucrări de folclor românesc, muzică clasică românească și universală. Corul a cântat pe scenele gălățene cele mai cunoscute: Teatrul Muzical "Nae Leonard", Teatrul Dramatic și Casa de Cultură. În vara anului 1999, datorită succeselor pe plan local și național, corala a beneficiat de un cantonament muzical în tabăra de la Buciumeni, Galați. În fiecare an susține concerte la diferite evenimente culturale gălățene. De asemenea, a participat la diferite festivaluri și concursuri naționale, primind numeroase premii. 

 

(informație preluata de pe ro.wikipedia.org, textul fiind redactat de un membru al corului)